Trade Republic sparen

Heb jij spaargeld? En wil je graag rendement maken op dat geld? Dan heb je verschillende opties. Je kunt natuurlijk kiezen voor een reguliere spaarrekening. Je kunt daarnaast gaan beleggen met jouw geld of kiezen voor deposito sparen. Wat ook een interessante is, is sparen bij een broker. Je loopt dan niet het risico dat je bij beleggen wel loopt, maar profiteert ondertussen wel van een zeer hoge spaarrente. Sparen bij broker en Trade Republic sparen kan dus zomaar een zeer interessante optie zijn. Lees hier alles over Trade Republic sparen en vergelijk hier ook meteen de beste aanbieders van een spaardeposito.

of open gratis een rekening

Trade Republic sparen met hoge spaarrente

Hoogste spaarrente Trade Republic sparen

Eerst maar eens kijken naar Trade Republic sparen en wat Trade Republic precies is. Trade Republic is een Duitse online broker met het hoofdkwartier in Berlijn Je kunt met Trade Republic handelen in aandelen, derivaten en ook crypto’s, waarbij je steeds gebruik kunt maken van een zeer goede mobiele app. Trade Republic werd overigens opgericht in 2015, al heette het bedrijf in eerste instantie nog NEON Trading. Trade Republic is internationaal actief en richt zich specifiek op Duitsland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en zeker ook Italië. Behalve dat je kunt handelen in onder meer aandelen, kun je dus ook sparen bij deze online broker. Het grootste voordeel is dat je zo kunt profiteren van een hogere rente dan wanneer jij jouw geld parkeert bij een reguliere bank.

Spaargeld is altijd beschermd met een depositogarantiestelsel

Trade Republic spaarrekening met depositogarantie

Sparen bij een broker kan dus zeer aantrekkelijk zijn, omdat je dan simpelweg profiteert van hogere spaarrentes. Je belegt dus niet, en loopt dus ook die risico’s niet. Ga je namelijk beleggen, dan kun je snel geld verdienen. Aan de andere kant is het ook zo dat je het door jou ingelegde geld zomaar kunt verliezen als je belegt. Kies je voor Trade Republic sparen, dan sluit je risico’s uit. Bovendien wordt jouw spaargeld beschermd. Bij een faillissement ben je dus niet zomaar jouw geld kwijt. Je zou dit als een soort van depositogarantiestelsel kunnen zien. Dit stelsel garandeert dat als een bank failliet gaat, jij jouw geld gewoon terugkrijgt, dit tot een maximum bedrag van 100.000 euro.

Reviews en ervaringen Trade Republic sparen

In zee gaan met Trade Republic is vertrouwd. Dat is althans te lezen in de reviews en ervaringen over deze online broker. De klanten noemen Trade Republic betrouwbaar. Bovendien is het gemakkelijk werken en staat ook de klantenservice hoog aangeschreven. Op basis van deze recensies is het dus erg verstandig om te kiezen voor deze broker, al helemaal als je de spaarrente vergelijkt met die van een reguliere bank. Wil je rendement maken op jouw spaargeld, dan is Trade Republic sparen dus een heel interessante optie.

Waarom zou je gaan beleggen bij een broker?

Beleggen bij broker? Dan kies je voor sparen tegen de hoogste spaarrente. De rente bij Trade Republic is hoger dan wanneer je besluit om jouw geld op een reguliere spaarrekening te zetten. Je loopt daarbij niet de risico’s die je wel loopt als je met jouw geld gaat beleggen.

Wat is een spaardeposito eigenlijk?

Kies je voor een spaardeposito, dan zet jij jouw geld voor een langere periode vast. Vaak krijg je hoe langer jij jouw geld vastzet, meer rente. Voordeel is dat jij bij een spaardeposito altijd profiteert van een veel hogere spaarrente.

Wat is een spaardepositogarantiestelsel?

Met een spaardepositogarantiestelsel kies je voor zekerheid. Open je een deposito met een depositogarantiestelsel, dan krijg jij bij een faillissement van een de bank of broker altijd jouw geld terg. Wel geldt in de regel een maximum van 100.000 euro.

5/5 - (4 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)