Spaardeposito 1 jaar

Als je verstandig met jouw spaargeld om wilt gaan, dan kun je verschillende dingen doen. Natuurlijk kun je het gewoon op de spaarrekening zetten van jouw eigen bank. Je zou jouw geld ook op een spaarrekening van een andere bank kunnen zetten. Wil je snel rendement maken, dan zou je ook kunnen gaan beleggen. Tegenwoordig kiezen echter steeds meer mensen voor een spaardeposito 1 jaar. Of voor 3 of 5 jaar. De voordelen van een spaardeposito 1 jaar worden hier besproken en bovendien kun je hier op Spaardeposito.nl de beste aanbieders goed en snel met elkaar vergelijken om zo te profiteren van de hoogste rentes.

SpaarrenteVoordelen
6,1%
per jaar


of meer info

250.000 tevreden spaarders gingen je al voor
Freedom24 sparen
⭐⭐⭐⭐⭐ - zeer tevreden
Hoogste spaarrente: lees ook de review
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Europese broker met kantoor in Amsterdam
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 20.000 ( € 40.000 samen met partner)

Meer info
3,65%
per jaar


of meer info
Haitong Bank Spaardeposito
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Haitong Bank uit Portugal
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
3,60%
per jaar


of meer info
Banca Progetto Spaardeposito
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Bank uit Italië
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
3,50%
per jaar


of meer info
Banco BAI Europa Spaardeposito
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Banco BAI Europa uit Portugal
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
3,40%
per jaar


of meer info
Klarna Spaardeposito
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Klarna Bank uit Zweden
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
3,40%
per jaar


of meer info
Openbank sparen
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Openbank uit Spanje
✅ Variabele rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
Advertenties. Controleer bij de aanbieders altijd het actuele rentepercentage en de voorwaarden. Rendement is een benadering en kan afwijken van het werkelijke rendement.

Kies voor een spaardeposito 1 jaar

Heb je spaargeld, dan wil je natuurlijk graag rendement maken op dat geld. Zet jij het geld op een reguliere spaarrekening, dan weet je zeker dat dit rendement niet groot zal zijn. De rentes zijn nu eenmaal laag en het is al voorgekomen dat sparen op deze manier zelfs geld kost, toen sprake was van een negatieve rente. Daarom kijken mensen verder en zoeken zij naar manieren om wel rendement te maken. Zo overwegen bijvoorbeeld om te gaan beleggen. Beleggen echter, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor je succesvol op de beurs bent, dien je eerst voldoende van deze materie te weten. Bovendien loop je risico’s. Want net zo snel als je geld kunt verdienen, kun je ook zomaar je geld verliezen.

Profiteer van een veel hogere spaarrente

Daarom kiezen steeds meer mensen voor een spaardeposito 1 jaar, 3 jaar of bijvoorbeeld 5 jaar. Kies je voor een spaardeposito 1 jaar, dan zet jij jouw geld voor de duur van 1 jaar vast. Je krijgt dan een hogere rente dan wanneer jij jouw geld op de reguliere spaarrekening zet. Tijdens dat jaar kun jij jouw geld in principe niet opnemen. Doe je dat wel, en heb je daar zwaarwegende redenen voor, dan betaal je een boete. Besluit je te kiezen voor een spaardeposito 1 jaar, dan moet je altijd wel een minimumbedrag inleggen. Dat bedrag is doorgaans lager bij binnenlandse banken.

Daarom kies je voor een depositogarantiestelsel

Ook een spaardeposito 1 jaar heeft risico’s. Het verleden heeft bewezen dat ook banken failliet kunnen gaan. Om die reden doe je er zeer verstandig aan om altijd een aanbieder te vinden die werkt met een depositogarantiestelsel. Mocht een bank bankroet gaan, dan krijg je jouw geld tot een maximaal bedrag van 100.000 euro terg. Zo beperk je dus al de risico’s als je kiest voor een spaardeposito. Over een spaardeposito gesproken; wist je dat je ook kunt kiezen voor een groen spaardeposito. Op die manier help je de wereld groener te maken, want een deel van het door jou ingelegde geld wordt dan geïnvesteerd in groene en dus duurzame projecten. Bovendien profiteer je met een groen spaardeposito niet alleen van een aantrekkelijke en dus hoge rente, maar daarnaast ook nog eens van diverse fiscale voordelen.

Hoe lang kun jij jouw geld in een deposito vastzetten?

Kies je voor een spaardeposito, dan kun je kiezen voor 1, 2, 3 of bijvoorbeeld 5 jaar. Doe je dat, dan profiteer je van hogere rentes. Gedurende de looptijd kun jij je geld niet opnemen, mits je een boete betaalt. Kies je voor een deposito, dan krijg je wel te maken met een minimumbedrag.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een spaardeposito?

Een spaardeposito betekent dat je kunt profiteren van een hogere spaarrente. Ook loop je minder risico dan wanneer je besluit om met jouw spaargeld besluit te beleggen. Zeker als je kiest voor een depositogarantiestelsel.

Wat zijn precies de voordelen van een groen spaardeposito?

Kies je voor een groen spaardeposito, dan wordt een deel van jouw ingelegde geld geïnvesteerd in groene en dus duurzame projecten. Zo draag je dus bij aan een groenere en meer duurzame wereld. Ook profiteer je van hoge rentes en van aantrekkelijke fiscale voordelen.

5/5 - (7 stemmen)
Kasper, spaar expert