Spaardeposito 3 jaar

Heb jij spaargeld? Dan kun je daar verschillende dingen mee doen. Natuurlijk kun je het gewoon op de spaarrekening zetten van jouw eigen bank. Je zou jouw geld ook op een spaarrekening van een andere bank kunnen zetten, zeker als die een hogere rente aanbieden. Wil je snel rendement maken, dan zou je ook kunnen gaan beleggen. Tegenwoordig kiezen echter steeds meer mensen voor een spaardeposito 3 jaar. Of voor bijvoorbeeld 2 of 5 jaar. De voordelen van een spaardeposito 3 jaar worden hier besproken en bovendien kun je hier op Spaardeposito.nl alleen de beste aanbieders goed en snel met elkaar vergelijken om zo altijd te profiteren van de hoogste rentes. Maak er gebruik van!

SpaarrenteVoordelen
6,42%
per jaar


of meer info

250.000 tevreden spaarders gingen je al voor
Freedom24 sparen
⭐⭐⭐⭐⭐ - zeer tevreden
Hoogste spaarrente: lees ook de review
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Europese broker met kantoor in Amsterdam
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 20.000 ( € 40.000 samen met partner)

Meer info
4,45%
per jaar


of meer info
Banca Progetto Spaardeposito
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Bank in Italië
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
4,10%
per jaar


of meer info
Younited Spaardeposito
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Bank in Italië
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
4,00%
per jaar


of meer info
Inbank Spaardeposito
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Bank in Estland
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
3,90%
per jaar


of meer info
Renault Bank Spaardeposito
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Renault Bank uit Frankrijk
✅ Vaste rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
3,30%
per jaar


of meer info
Bigbank sparen
✅ Gratis: € 0,- kosten
✅ Bank in Estland
✅ Variabele rente
✅ Garantie tot € 100000
Meer info
Advertenties. Controleer bij de aanbieders altijd het actuele rentepercentage en de voorwaarden. Rendement is een benadering en kan afwijken van het werkelijke rendement.

Kies jij ook voor een spaardeposito 3 jaar?

Heb je spaargeld, dan wil je natuurlijk graag rendement maken op dat geld. Zet jij het geld op een reguliere spaarrekening, dan weet je zeker dat dit rendement niet groot zal zijn. De rentes zijn nu eenmaal laag en het is al voorgekomen dat sparen op deze manier zelfs geld kost, toen sprake was van een negatieve rente. Daarom kijken mensen verder en zoeken zij naar manieren om wel rendement te maken. Zo overwegen bijvoorbeeld om te gaan beleggen. Beleggen echter, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor je succesvol op de beurs bent, dien je eerst voldoende van deze materie te weten. Bovendien loop je risico’s. Want net zo snel als je geld kunt verdienen, kun je ook zomaar je geld verliezen.

Zo profiteer je altijd van een hogere spaarrente

Daarom kiezen steeds meer mensen voor een spaardeposito 2 jaar, 1 jaar of bijvoorbeeld 5 jaar. Kies je voor een spaardeposito 3 jaar, dan zet jij jouw geld voor de duur van 3 jaar vast. Je krijgt dan een hogere rente dan wanneer jij jouw geld op de reguliere spaarrekening zet. Tijdens dat jaar kun jij jouw geld in principe niet opnemen. Doe je dat wel, en heb je daar zwaarwegende redenen voor, dan betaal je een boete. Besluit je te kiezen voor een spaardeposito 3 jaar, dan moet je altijd wel een minimumbedrag inleggen. Dat bedrag is doorgaans lager bij binnenlandse banken.

Kies wel altijd voor een aanbieder die een depositogarantiestelsel aanbiedt

Ook een spaardeposito 3 jaar heeft risico’s. Het verleden heeft bewezen dat ook banken failliet kunnen gaan. Om die reden doe je er zeer verstandig aan om altijd een aanbieder te vinden die werkt met een depositogarantiestelsel. Mocht een bank bankroet gaan, dan krijg je jouw geld tot een maximaal bedrag van 100.000 euro terg. Zo beperk je dus al de risico’s als je kiest voor een spaardeposito. Over een spaardeposito gesproken; wist je dat je ook kunt kiezen voor een groen spaardeposito. Op die manier help je de wereld groener te maken, want een deel van het door jou ingelegde geld wordt dan geïnvesteerd in groene en dus duurzame projecten. Bovendien profiteer je met een groen spaardeposito niet alleen van een aantrekkelijke en dus hoge rente, maar daarnaast ook nog eens van diverse fiscale voordelen.

Wat is het voordeel van een spaardeposito 3 jaar?

Met een spaardeposito zet jij jouw geld in dit geval voor een periode van drie jaar vast. Je krijgt een hogere rente al kun je het geld niet tussentijds opnemen, mits je bereid bent om een boete te betalen. Bij een deposito krijg je overigens wel te maken met een minimum inlegbedrag.

Waar vind je de hoogste spaarrentes?

Natuurlijk wil je de hoogste spaarrente voor jouw spaargeld. Hier op Spaardeposito.nl kun je niet alleen alles lezen over wat een deposito precies is, je kunt hier ook meteen de beste aanbieders met elkaar vergelijken. Zo vind je de aanbieder met de hoogste spaarrente.

Wat is een depositogarantiestelsel precies?

Met een depositogarantiestelsel voorkom je risico’s. Gaat een bank bijvoorbeeld failliet, dan krijg je met een depositogarantiestelsel in elk geval een bedrag tot maximaal 100.000 euro terug. Kies dus altijd voor een aanbieder die een garantiestelsel biedt. Dat is wel zo veilig.

5/5 - (11 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)