Freedom24 sparen

Hoogste spaarrente Freedom24: voor sparen én beleggen

Het raakt steeds meer in trek, sparen bij een broker. Veel mensen denken dan meteen aan beleggen, omdat Freedom24 een broker is. Niets is echter minder waar. Je kunt bij Freedom24 een D-rekening openen, een spaarrekening dus. Doe je dat, dan weet je zeker dat je profiteert van een hogere rente dan bij een reguliere bank. En dat zonder dat je dus risico’s loopt. Freedom24 is een prima online broker. Deze broker maakt beleggen voor iedereen mogelijk, zeker omdat je snel en simpel kunt beleggen. Freedom24 bied je erg veel instrumenten en beschikt over een zeer handig handelsplatform. Daarnaast kun je dus ook sparen bij deze online broker. Gezien de reviews en ervaringen is het prima zaken doen met deze broker.

Voordelen om te sparen bij Freedom24

 • Zeer hoge spaarrente op de D-rekening (spaarrekening)
 • Keuze om flexibel óf op langere termijn te sparen met vaste rente
 • Als je overweegt om te beleggen dan zijn er enorm veel kansen en mogelijkheden. Dat maakt het extra interessant
 • Garantie tot € 20.000
 • Nederlands kantoor (Amsterdam) en goede klantenservice

Nadelen van een Freedom spaarrekening

 • Freedom24 is nog onbekend in Nederland. In het buitenland zijn ze echter zeer bekend, o.a. beursgenoteerd op de NASDAQ in Amerika
 • De garantie tot € 20.000 is lager dan € 100.000 bij Europese banken. Als je de rekening samen met een partner hebt is de garantie € 40.000.
Spaarrekening Freedom24: interessante spaarrente

Spaarrente Freedom24: kies voor direct opneembaar of lange termijn

Zet jij jouw geld op de reguliere spaarrekening van jouw bank, dan staat jouw geld wel veilig, maar veel rendement zul je gezien de lage rente niet maken. Je zou ook met jouw geld kunnen beleggen, maar daar kleven bepaalde risico’s aan. Je kunt met beleggen snel geld verdienen, maar evengoed snel geld verliezen. Wat ook een optie is is kiezen voor deposito sparen. In dat geval zet jij jouw geld voor een langere periode vast, en dat tegen een veel hogere spaarrente. Tussentijds geld opnemen kan alleen als je een boete betaalt. Ook bij Freedom 24 kan je sparen voor een langere termijn voor een hogere rente.

 • Maak de keuze uit korte termijn sparen, direct opneembaar. Of kies voor een hogere rente voor 3, 6 of 12 maanden
 • Als je spaart in $ (dollars) dan ontvang je nog een hogere spaarrente
 • Bij lange termijn sparen is vroegtijdige opname zonder boetes mogelijk voor het eerste deposito
 • Beschikbaar voor alle Freedom24-klanten
Sparen Freedom 24 voor lange termijn voor hogere spaarrente

Vergelijk de voordelen van een dagelijkse spaarrekening en lange termijn

Om de juiste keuze te maken hebben we alle voordelen naast elkaar gezet:

Spaarrekening vergelijken Freedom 24: lange termijn of korte termijn

Depositogarantie bij Freedom24?

Veel mensen vragen zich af of er sprake is van depositogarantie bij Freedom24. Er is een andere garantiestelsel van toepassing. Je spaartegoed is tot € 20.000 verzekerd door het Europese “Investor Compensation Fund”. Als je samen met je partner spaart is dat € 40.000,-. De voorwaarden van deze verzekering lees je hier (Engels) bij Freedom24 en hier (Engels) bij Europese Commissie.

Is Freedom 24 betrouwbaar om te sparen of te beleggen?

Freedom24 is onderdeel van Freedom Holding Corp. dat beursgenoteerd is op de NASDAQ in de Verenigde Staten. In juni 2023 bereikte de kapitalisatie de hoogte van $ 5 miljard.

Freedom Finance Europe heeft in heel Europa kantoren. Ze breiden zich snel uit, zo ook in Nederland. Het kantoor in Amsterdam richt zich op de ontwikkeling van de Nederlandse markt en zal dienen als de Benelux-hub, een regio waar Freedom een klantengroei van 162% heeft gezien in 2023.

Het bedrijf ontwikkeld zich snel en groeit door met de ambitie om wereldwijd nog meer mensen te helpen met hun financiële diensten.

Is Freedom24 betrouwbaar? Betrouwbaarheid Freedom Finance Europe

Geld storten bij Freedom24: eenvoudig geregeld en betrouwbaar

Om te kunnen sparen of beleggen bij Freedom24 is het wel handig als je eerst geld stort. Wij hebben dit gedaan en het is mogelijk om dit via je creditcard te doen of met een bankoverschrijving. Daarnaast is het ook gemakkelijk om geld weer terug te storten naar je bankrekening .Dat geeft vertrouwen!

Kies eerst Add Money (1). Daarna kan je kiezen voor Quick Top-Up (2) voor Creditcard, en By Bank Transfer (3) voor een bankoverschrijving. Goed om te weten is ook dat ze werken aan een iDeal betaling. Dat is mogelijk in de nabije toekomst.

Geld storten Freedom24

Geld storten met een bankoverschrijving naar Freedom24

Geld overmaken bank Freedom 24

Je hebt de mogelijkheid om vanaf je eigen bankrekening geld over te boeken. Ga hiervoor naar de optie ‘By Bank Transfer’. Dit is de goedkoopste optie omdat je hiervoor geen commissie betaalt. Je kan het doen met de app of “Mijn” omgeving van je vertrouwde bank. Tip: de meeste mensen willen grote bedragen overmaken om te sparen of te beleggen. Het is dan slim om de Daglimiet van je bank app te verhogen, meestal duurt dat een paar uur voordat dat is ingesteld.

Je ziet nu bij “Euro” een bankrekening staan. Door de aangegeven bankinformatie te gebruiken, kun je het bedrag direct van je bankrekening naar Freedom Finance Europe Ltd overmaken. Gebruik je Freedom24 rekeningnummer als betalingskenmerk voor de betaling. Onjuiste of ontbrekende informatie kan voor vertraging zorgen omdat de betalingsdetails dan verduidelijkt moeten worden. Indien er geen match met klantgegevens is, wordt het gestorte bedrag teruggestuurd naar je eigen rekening. Dat is fijn, je loopt dus geen risico hierbij!

Bij een storting via je bank kan het 1 tot 3 dagen duren voordat het bedrag op je D-rekening verschijnt. Houd er rekening mee dat je eigen bank eventueel kosten in rekening kan brengen voor deze transactie. Bij Freedom24 worden geen extra kosten berekend voor het overmaken via een bankoverschrijving. Wij hebben dit getest met een ING rekening en dat duurde 2 werkdagen en verliep prima.

Geld storten bij Freedom24 met creditcard

Geld storten Freedom24 met creditcard

Je klikt voor geld storten met een creditcard dus eerst op Quick Top-Up. Voer in het daarvoor bestemde veld het bedrag in dat je wilt overmaken (1) en selecteer de valuta waarmee u uw account wenst aan te vullen. Dat zal voor Nederlanders en Belgen meestal Euro zijn. Onder dit veld vindt u een overzicht van de commissiekosten die worden aangerekend (2).

Kies vervolgens een betaalwijze (3). Hier heeft u de mogelijkheid om een nieuwe creditcard toe te voegen of een eerder opgeslagen creditcard te gebruiken. Vul je creditcardgegevens in bij stap (4) en kies ervoor om je kaart te onthouden bij stap (5). Als je deze optie selecteert, zorg dan dat je de overeenkomst voor het bewaren van kaartgegevens doorleest.

Nadat je hebt gecontroleerd of alle informatie klopt, klik je op de knop om geld toe te voegen (6) om je storting af te ronden. Klaar is kees! Je krijgt een melding als het geld op je rekening bij Freedom24 staat.

Reviews en ervaringen Freedom24 sparen

Uit de reviews en ervaringen van Freedom24 sparen blijkt dat dit een zeer goede optie is. Je profiteert namelijk niet alleen van een hoge spaarrente, je krijgt bovendien te maken met een betrouwbare partner. Het openen en beheren van een D-rekening is gemakkelijk en kan snel. Mocht je toch overwegen om te kiezen voor deposito sparen, dan ben je hier op Spaardeposito.nl op precies de juiste plaats. Hier zie je de beste aanbieders en kun je de hoogste spaarrentes prima en snel met elkaar vergelijken. Op die manier weet je zeker dat jij de voor jou beste keuze maakt en optimaal rendement uit jouw spaargeld haalt.

Wat is Freedom24 sparen?

Freedom24 sparen is iets anders dan deposito sparen. Bij deze online broker kun je namelijk ook ‘gewoon’ sparen. Groot verschil met een reguliere bank is dat je bij Freedom24 altijd een hogere spaarrente krijgt En dat is natuurlijk erg interessant.

Wat is het voordeel van deposito sparen?

Kies je voor een deposito, dan zet jij jouw geld voor een langere periode vast. Dit kan gaan om enkele maanden maar ook om jaren. In ruil krijg je een veel hogere spaarrente en maak je dus echt rendement op jouw geld. Het openen van een spaardeposito is daarom interessant als jij jouw spaargeld wel even kunt missen.

Is er deposito garantie bij Freedom24?

Kies je voor een deposito, kies dan voor een aanbieder van een depositogarantiestelsel. Mocht een bank namelijk failliet gaan, dan krijg jij het door jou ingelegde geld gewoon terug. Bij Freedom24 geldt dan een maximum bedrag van 20.000 euro omdat het een beleggingsapp is. Je kiest nu dus voor extra zekerheid en loopt zo weinig risico’s.

3.8/5 - (245 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)