Morrow Bank spaardeposito en spaarrekening

Morrow Bank spaardeposito en spaarrekening

Morrow Bank is een bank uit Noorwegen. Vroeger werd de bank Komplett Bank genoemd. Deze bank werkt online en helpt mensen met leningen, spaarrekeningen en verzekeringen. Al meer dan tien jaar biedt ze haar diensten aan in landen zoals Noorwegen, Finland, Zweden, Nederland en Duitsland. Sinds 2013 bestaat ze al en ze staat ook op de beurs van Oslo genoteerd. In Nederland en Duitsland kun je alleen een spaarrekening bij haar openen, en dat gaat via een speciaal platform genaamd Raisin.

Spaarrente van Morrow Bank: dat maakt deposito sparen interessant

Spaarrekening Morrow via Raisin

Wat echt opvalt bij Morrow Bank, is de hoge rente die ze geven op het spaargeld bij een spaardeposito. Ze bieden veel meer dan wat grote Nederlandse banken zoals ABN AMRO, ING en Rabobank bieden. Je kunt bij Morrow Bank makkelijk geld op je spaarrekening zetten en er ook weer afhalen wanneer je dat wilt. Of ervoor kiezen om een termijndeposito te nemen voor een bepaalde periode. Alles regel je online via Raisin, er zijn geen verborgen kosten en je krijgt ook nog eens rente op je rente. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die een hogere rente willen krijgen op hun spaargeld.

Betrouwbaarheid Morrow: Europese depositogarantie Noorwegen

Sparen bij Morrow Bank - Officiële website Noorwegen

Morrow Bank en Raisin is ook een veilige plek om je geld te bewaren. Tot €100.000 van je geld is beschermd door het Noorse garantiestelsel, net zoals dat in de EU is geregeld. De bank wordt in de gaten gehouden door een Noorse toezichthouder, die lijkt op de AFM in Nederland. Morrow Bank is financieel gezond, want ze hebben een hogere CET-1 ratio dan veel Nederlandse banken. Dit betekent dat ze goed omgaan met de risico’s en genoeg geld hebben om veilig te zijn.

Veelgestelde vragen over sparen bij Morrow Bank

Wat is Morrow Bank?

Morrow Bank is een Noorse digitale bank die consumentenfinanciering en diverse financiële producten biedt, waaronder spaarrekeningen, in meerdere Europese landen.

Hoe kan ik een spaarrekening openen bij Morrow Bank?

Nederlandse klanten kunnen een spaarrekening bij Morrow Bank openen via het spaarplatform Raisin. Het gehele proces is online te regelen.

Is mijn spaargeld veilig bij Morrow Bank?

Ja, spaargelden bij Morrow Bank zijn gegarandeerd tot €100.000 per rekeninghouder door het Noorse depositogarantiestelsel, conform EU-richtlijnen.

Kan ik altijd geld storten en opnemen van mijn Morrow Bank spaarrekening?

Als je een flexibele spaarrekening neemt dan biedt dat onbeperkte stortings- en opnamemogelijkheden zonder kosten. Als je kiest voor een spaardeposito dan zet je jouw inleg voor een bepaalde periode vast. Bijvoorbeeld een jaar. Je ontvangt daarvoor een hogere spaarrente.

Valt Morrow Bank onder de Nederlandse of Noorse regelgeving?

Morrow Bank wordt gereguleerd door de Noorse financiële toezichthoudende autoriteit en valt onder het Noorse depositogarantiestelsel.

4.5/5 - (17 stemmen)
Kasper, spaar expert