Raisin spaardeposito en spaarrekening

Dat steeds mee mensen besluiten om gebruik te maken van een een spaardeposito is op zich niet zo verwonderlijk. Zeker als jij jouw spaargeld voor een wat langere periode kunt missen, is dit een perfect alternatief voor het parkeren van jouw spaargeld op de spaarrekening van de eigen bank. Kies je voor een spaardeposito, dan weet jij je verzekerd van altijd de hoogste spaarrente. Er zijn tal van aanbieders die je kunnen helpen bij het openen van een deposito. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Raisin spaardeposito. Je kunt er alles over lezen hier op Spaardeposito.nl.

Hoogste spaarrente Raisin

Natuurlijk wil je als je spaargeld hebt, profiteren van een zo hoog mogelijke spaarrente. Dat kan met een Raisin spaardeposito. Met Raisin kun je gemakkelijk en snel toegang krijgen tot deposito- en spaarrekeningen van banken in heel de Europese Unie. Raisin is dus niet zelf een bank, maar het is een platform waar je volledig en helemaal online een Raisin spaardeposito bij een van de partnerbanken kunt openen. Raisin is een gratis dienst. Het bedrijf verdient geld omdat het commissie krijgt op bemiddeld spaargeld van de partnerbanken. En dat geheel transparant en zonder verborgen kosten of kleine lettertjes.

Sparen bij Raisin met een spaardeposito en spaarrekening
Raisin maakt sparen bij Europese banken met een hoge spaarrente mogelijk

Reviews en ervaringen Raisin spaardeposito

Wil je sparen bij een van de partnerbanken van Raisin, dan kun je – zo laten de klanten in de vele reviews en ervaringen weten- heel eenvoudig een gratis Raisin rekening openen. Deze persoonlijke transactierekening werk gemakkelijk. Je kunt met deze rekening zoveel spaarproducten beheren als je zelf wenst, en dat du allemaal vanuit één enkel account. Je kunt met een Raisin spaardeposito dus zaken doen met tal van verschillende producten bij verschillende banken in verschillende landen.

Raisin reviews en ervaringen
Raisin is een betrouwbare dienst voor sparen bij Europese banken

Raisin deposito

Kies je voor een Raisin spaardeposito, dan weet je altijd zeker dat er sprake is van een depositogarantiestelsel. Heel belangrijk, want een bank kan immers ook failliet gaan en je wilt natuurlijk niet al jouw spaargeld verliezen. Met een depositogarantiestelsel krijg je bij een eventueel faillissement van de bank in elk geval een bedrag tot maximaal 100.000 euro terug. En dat is natuurlijk een heel prettige gedachte. Op die manier kun je de risico’s behoorlijk beperken en precies dat is ook een reden waarom mensen eerder een spaardeposito openen in plaats van dat ze met hun spaargeld gaan beleggen. Veel mensen vinden dat namelijk te risicovol.

Uitleg sparen bij Raisin: eenvoudig spaardeposito openen
Uitleg sparen bij Raisin: eenvoudig spaardeposito openen

Hoe open je een spaarrekening bij Raisin? Een stappenplan

Zorg als je een spaarrekening wilt openen bij Raisin dat je het volgende bij de hand hebt:

 • Jouw mobiele telefoon voor nummerverificatie
 • Paspoort of identiteitkaart (een rijbewijs is niet genoeg)
 • Toegang tot je e-mail
 • Eventueel een iPad of laptop met webcam. Kan ook via je mobiele telefoon
 • Een bewijs van adres, bijvoorbeeld bankafschrift, energierekening, brief van de Belastingdienst. Dit kan ook later.

Deze stappen moet je doen om een Raisin rekening te openen:

1. Ga naar de website van Raisin

 • Ga allereerst naar de website van Raisin via deze link en klik op “Word klant” of de knop “Begin nu met sparen”.
 • Je ziet dan dit scherm waar je jouw e-mailadres moet opgeven. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor de Raisin nieuwsbrief.
 • Klik vervolgens op “Registreer nu”
Spaarrekening Raisin openen

2. Voer je gegevens in bij Raisin

Vul je persoonlijke gegevens in volgens je ID bewijs. Als getrouwde vrouw vul je jouw naam aan in zoals in je ID bewijs.

3. Vul je contactgegevens in bij Raisin

Voer de adresgegevens in waar je woont.

Spaarrekening Raisin persoonlijke gegevens

4. Bevestig je mobiele telefoonnummer

Voer je telefoonnummer in (landcode zoals +31 is niet nodig). Je ontvangt dan een bericht met een code. Deze code kan je invoeren waarna je verder kan gaan.

spaarrekening Raisin mobiele telefoonnummer

5. Kies een wachtwoord

Kies een eigen veilige wachtwoord. Zorg ervoor dat deze aan de vereisten voldoen en herhaal hetzelfde wachtwoord.

spaarrekening Raisin wachtwoord kiezen

5. Upload een bewijs van adres

Je ziet vervolgens dat je ingelogd bent. Er zijn twee stappen die je moet doen:

 • Identificatie van jezelf bij een deskundige (zie stap 6)
 • Upload bewijs van adres.

Het bewijs van adres dat je dient te uploaden is een bankafschrift, energierekening of brief van Belastingdienst of een andere (semi) overheidsinstantie. Het document met niet ouder zijn dan 3 maanden. Je kan door op “Adresbewijs uploaden” te klikken een document uploaden.

Deze stap kan je ook later doen als je niet direct beschikt over een document. Je kan dan inloggen bij Raisin via je e-mail en je gekozen wachtwoord.

Spaarrekening Raisin ingelogd

5. Identificeer jezelf met een video gesprek

Raisin is verplicht om je identiteit te controleren. Dit is mogelijk door een kort video gesprek (ongeveer 5 minuten). Je kan dit doen met de app van Raisin of met een computer met webcam. Maak hier je keuze wat je voorkeur heeft.

Identificatie Raisin sparen kiezen

5b. Voorbeeld computer met webcam

In het voorbeeld hebben we gekozen voor een computer met webcam. Je ziet dat er gebruik wordt gemaakt van de dienst IDnow. Van 8 uur tot 16 uur zijn er vaak Nederlandse medewerkers aanwezig. Het kan bij drukte toch mogelijk zijn dat je met een Engelstalige medewerker belt. Wees niet bang als je de Engelse taal niet begrijpt of als je moeite hebt met engels spreken. Deze medewerkers zijn goed getraind en het zal je zeker lukken.

Je ziet nu ook dat je bij het gesprek het volgende bij de hand moet hebben:

 • Je mobiele telefoon
 • Goede webcam
 • Identiteitsbewijs zoals een paspoort of ID kaart
Methoden identificatie Raisin spaarrekening

5c. Je internetverbinding wordt getest

Voordat het gesprek begint wordt je internetverbinding getest of deze voldoet aan de eisen.

Identificatie IDnow Raisin

5d. Gesprek met een medewerker van IDnow

In een gesprek van 5 minuten zal een medewerker je een aantal vragen stellen en moet je ook de identiteitskaart tonen. Dit is zeer gemakkelijk en door de vriendelijke medewerkers is dit zo gepiept.

Identificatie gesprek ID now Raisin sparen

5e. Je identificatie wordt gecontroleerd door Raisin

Na het gesprek zal je identificatie nog worden gecontroleerd door Raisin. Dit kan 1 of 2 werkdagen duren. Ondertussen kan je door naar stap 6 en een spaarrekening kiezen.

Keuze sparen bank Raisin

6. Kies alvast een spaarbank

Je kan ondertussen een spaarbank kiezen waar je wilt sparen. Het is niet nodig om de controle af te wachten. Lees de informatie goed door van de spaarbank, de voorwaarden.

Tip: vergelijk hier spaardeposito en spaarrekening van spaarbanken

Keuze spaarbank Raisin

7. Kies je inleg waarmee je wilt beginnen met sparen

Vervolgens kan je jouw inleg bepalen waarmee je wilt beginnen met sparen. Het is ook mogelijk om met een klein bedrag te beginnen en later meer bij te storten natuurlijk!

Sparen Raisin inleg bij spaargeld

8. Geef je BSN door

Buitenlandse banken zijn wettelijk verplicht om je burgerservicenummer op te slaan. Je vind je burgerservicenummer op je paspoort of ID kaart.

BSN Raisin

9. Geef antwoord op een aantal vragen van de spaarbank

De spaarbanken zijn verplicht om je nog een aantal vragen te stellen. Zo moeten ze bijvoorbeeld voorkomen dat de spaarrekening wordt gebruikt voor het witwassen van geld. Wees eerlijk en geef antwoord op de vragen.

Aanvullende vragen spaarbank

10. Neem de voorwaarden en informatie door

Spaarbanken via Raisin geven vervolgens nog een keer alle informatie over de spaarrekening die je gaat openen. Lees het door en als je akkoord gaat dan kan je verder.

Akkoord gaan met spaarbank

11. Bevestig het openen van de spaarrekening nog een keer door een code via je mobiel

Je ontvangt op je mobiel een mTan code, deze voer je in zodat je verder kan gaan.

Bevestig opdracht spaarbank

12. Spaarrekening geopend!

Gefeliciteerd, je spaarrekening bij de spaarbank is geopend!

Geaccepteerd spaarbank

13. Je ontvangt een e-mail met bevestiging

Je krijgt een e-mail met een bevestiging dat je spaarrekening is geopend (in dit voorbeeld Nordax Bank). Daarnaast lees je ook hoe het zit qua belasting en of je bronbelasting moet betalen.

Email spaarrekening geopend Raisin

Profiteer van de hoogste spaarrentes met een Raisin spaardeposito

Via Raisin kun je dus altijd en gemakkelijk profiteren van hoge spaarrentes. Precies dat is waar zoveel mensen tegenwoordig ook naar zoeken. Zoals bekend levert het parkeren van jouw spaargeld op een reguliere spaarrekening je tegenwoordig vrijwel niets op. Het is zelfs al voorgekomen dat sparen op een reguliere spaarrekening je zelf geld kostte, zeker toen sprake was van een negatieve spaarrente. Wil je wel rendement maken op jouw spaargeld, dan is een Raisin spaardeposito dus een prima optie. Wil je weten of Raisin de voor jou meest interessante optie is, kun je zelf ontdekken hier op Spaardeposito.nl; dé plek waar je alleen de beste aanbieders eenvoudig en goed met elkaar kunt vergelijken.

Video over sparen bij Raisin
Waarom kies je voor een Raisin spaardeposito?

Kies je voor een Raisin spaardeposito, dan kun je altijd profiteren van de hoogste spaarrentes. Raisin biedt je toegang tot deposito- en spaarrekeningen uit heel de Europese Unie. Het online platform werkt gemakkelijk en je kunt altijd gratis gebruik maken van de diensten van deze aanbieder.

Heeft Raisin een depositogarantiestelsel?

Ja, Raisin biedt altijd banken met een Europees depositogarantiestelsel. Dat betekent dat wanneer een bank onverhoopt failliet zou gaan, jij jouw spaargeld tot een maximaal bedrag van 100.000 euro altijd terugkeert. Zo beperk je dus de risico’s en daarom kiezen meer mensen voor een deposito in plaats van dat ze beginnen met beleggen.

Wat is eigenlijk het grootste voordeel van het openen van een spaardeposito?

Verreweg de meeste mensen die een spaardeposito openen, doen dat omdat ze zo kunnen profiteren van de hoogste spaarrente. Zeker als je geld kunt missen voor een langere periode, is een spaardeposito echt aan te raden. Tussentijds opnemen kan vaak wel, al betaal je dan wel een boete.

5/5 - (14 stemmen)
Kasper, spaar expert