DELA spaarplan: spaarverzekering

Het DELA CoöperatiespaarPlan biedt een interessante manier om voor een langere termijn geld opzij te zetten tegen een vaste rente. Dit spaarplan is bedoeld voor wie een gegarandeerd bedrag wil sparen en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals de toekomst van jezelf, je kind of kleinkind. Met meer dan 50.000 deelnemers en gebaseerd op een lange traditie van meer dan 80 jaar in vermogensbeheer, positioneert DELA zich als een betrouwbare partij op het gebied van spaarverzekeringen​.

Spaarverzekering van DELA

DELA Spaarverzekering spaarplan

Het CoöperatiespaarPlan van DELA combineert het sparen van geld met een verzekeringscomponent, wat inhoudt dat bij het overlijden van de verzekerde vóór de einddatum van de looptijd, de begunstigde niet alleen het opgebouwde bedrag ontvangt maar ook een extra 10%. Deze extra uitkering is mogelijk door de berekening van een risicopremie van 0,06% per jaar over het saldo, waardoor u effectief een netto rente van 2,00% behoudt​.

Unieke kenmerken van het DELA CoöperatiespaarPlan:

  • Looptijd: Het plan biedt een minimale looptijd van 10 jaar en kan worden uitgestrekt tot maximaal 30 jaar.
  • Flexibiliteit in inleg: Je kunt kiezen voor periodieke inleg vanaf €10 tot €200 per maand of een jaarlijkse bijstorting tot een maximum van €12.000.
  • Niet onder depositogarantiestelsel: Het is belangrijk om te weten dat dit spaarplan niet onder het depositogarantiestelsel valt, wat betekent dat er geen garantie is op terugbetaling door de overheid bij een faillissement van DELA. Echter, DELA staat bekend als een solide verzekeraar, waardoor het risico beperkt wordt geacht.

Distributiekosten

Bij het afsluiten van de spaarverzekering online bedragen de distributiekosten €9,60, en voor telefonische afsluiting €65. Wijzigingen in de polis kosten respectievelijk €7 via post of mail en €13,50 via de telefoon​.

Maatschappelijk verantwoord beleggen

DELA benadrukt hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door te investeren in duurzame bedrijven en projecten. Ze hanteren een strikte uitsluitingslijst voor investeringen in bedrijven die niet voldoen aan internationale duurzaamheidsnormen.

Is het slim om geld te sparen bij DELA?

Hoewel de spaarverzekering van DELA aantrekkelijke kenmerken heeft, zoals de vaste rente en de extra uitkering bij overlijden, is het belangrijk te beseffen dat je geld voor een lange termijn vastzet. Het plan is minder geschikt voor diegenen die op korte termijn over hun geld willen kunnen beschikken. Bovendien, aangezien het plan niet onder het depositogarantiestelsel valt, draagt het een zeker risico. Toch, gezien de solvabiliteit en betrouwbaarheid van DELA, wordt dit risico als relatief laag ingeschat​.

De keuze voor het DELA CoöperatiespaarPlan moet dus zorgvuldig overwogen worden, met inachtneming van je eigen financiële situatie en doelen. Voor meer gedetailleerde informatie, bezoek de officiële website van DELA of neem direct contact met hen op.

Veelgestelde vragen over het DELA CoöperatiespaarPlan

Wat is het DELA CoöperatiespaarPlan?

Het is een spaarverzekering waarbij je geld opzij zet voor een lange termijn tegen een vaste rente met een extra uitkering bij overlijden.

Valt het DELA CoöperatiespaarPlan onder het depositogarantiestelsel?

Nee, het spaarplan valt niet onder het depositogarantiestelsel, wat betekent dat er geen overheidsbescherming is bij faillissement van DELA.

Kan ik tussentijds geld opnemen uit het spaarplan?

Tussentijds opnemen is niet mogelijk zonder de spaarverzekering te beëindigen, waarbij afkoopkosten van €150 gelden binnen de eerste 10 jaar.

Wat gebeurt er bij overlijden van de verzekerde vóór de einddatum?

De begunstigde ontvangt het opgebouwde bedrag plus een extra 10%.

Hoe werkt de inleg bij het DELA CoöperatiespaarPlan?

Je kunt kiezen voor periodieke inleg of een jaarlijkse bijstorting, met flexibiliteit in de hoogte van de inleg.

Wat zijn de kosten verbonden aan het DELA CoöperatiespaarPlan?

De distributiekosten variëren afhankelijk van de wijze van afsluiten en eventuele wijzigingen in de polis.

Hoe zeker is de rente?

De rente is vastgesteld per jaar, wat betekent dat dit percentage gegarandeerd is gedurende de looptijd van de spaarverzekering.

Wat doet DELA met de ingelegde gelden?

DELA belegt de ingelegde gelden in duurzame projecten en bedrijven, met uitsluiting van niet-duurzame investeringen.

5/5 - (3 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)