Banca Promos spaardeposito en spaarrekening

Banca Promos is een Italiaanse bank die zich richt op zowel spaardiensten als beleggingsdiensten. Ze zijn vooral bekend als een toonaangevende broker voor institutionele beleggers. Met meer dan 40 jaar ervaring in de financiële sector, biedt Banca Promos geavanceerde financiële oplossingen, met een nadruk op technologische innovatie, specialisatie, competentie, betrouwbaarheid en autonomie​​. Nederlanders kunnen via Raisin sparen bij Banca Promos.

of open gratis een spaarrekening

Sparen bij Banca Promos: dit moet je weten

Banca Promos spaardeposito spaarrekening

Nederlandse spaarders kunnen via het spaarplatform Raisin bij Banca Promos terecht voor spaardeposito’s met een vaste rente. Deze spaardeposito’s zijn beschikbaar met looptijden van 6 maanden, 1 jaar en 1,5 jaar. De spaardeposito’s van Banca Promos trekken een vaste rente en vereisen een minimale inleg van €10.000, met een maximum van €100.000. Belangrijk om te weten is dat het geld dat in een spaardeposito wordt gestort, niet vrij opneembaar is gedurende de looptijd van het deposito​​.

Het spaargeld dat bij Banca Promos wordt gestald, valt onder het Italiaanse depositogarantiestelsel, wat betekent dat spaartegoeden tot €100.000 per rekeninghouder per bank gegarandeerd zijn, zelfs in het geval dat de bank failliet zou gaan​.

Spaarrente Banca Promos

Rentevoeten voor spaardeposito’s bij Banca Promos variëren afhankelijk van de gekozen looptijd. Deze rentes worden aan het einde van de looptijd bijgeschreven. Het openen van een deposito via Raisin is een relatief eenvoudige procedure en biedt de mogelijkheid om te sparen bij verschillende Europese banken zonder een betaalrekening bij die banken te hoeven openen​​.

Veelgestelde vragen over Banca Promos

Wat is een spaardeposito?

Een spaardeposito is een spaarrekening waarbij je geld voor een vaste periode vastzet tegen een vaste rente.

Hoe werkt het depositogarantiestelsel?

Het depositogarantiestelsel beschermt spaartegoeden tot €100.000 per rekeninghouder per bank, in het geval dat een bank failliet gaat.

Kan ik mijn geld vroegtijdig opnemen van een spaardeposito?

Bij Banca Promos is tussentijds opnemen mogelijk, maar je verliest dan de bijgeschreven rente.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd?

Aan het einde van de looptijd wordt het gespaarde bedrag inclusief de rente vrijgegeven.

Hoe open ik een spaardeposito bij Banca Promos?

Nederlandse spaarders kunnen een deposito openen via Raisin, zonder dat ze een betaalrekening bij Banca Promos nodig hebben.

Wat is het minimum en maximum bedrag dat ik kan inleggen?

Het minimumbedrag is €10.000 en het maximum is €100.000.

Valt mijn spaargeld onder het Nederlandse depositogarantiestelsel?

Nee, het spaargeld valt onder het Italiaanse depositogarantiestelsel.

Wat zijn de rentetarieven voor Banca Promos spaardeposito’s?

De rentetarieven variëren dagelijks en zijn afhankelijk van de looptijd van het deposito. Bekijk op onze website de actuele spaarrente

Ben je hiermee geholpen?
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)