ASN spaardeposito en spaarrekening

ASN Bank biedt met haar spaardeposito, bekend als ASN Depositosparen, een mogelijkheid voor spaarders om hun geld vast te zetten voor een vaste periode tegen een vaste rente. Dit product is bedoeld voor klanten die over een som geld beschikken die ze voor een bepaalde tijd kunnen missen en die willen profiteren van een gegarandeerde rente, ongeacht de schommelingen in de economie of financiële markten.

ASN Bank Spaardeposito spaarrekening

Wat je moet weten over ASN Depositosparen

  • Vaste rente: De rente op het ASN Depositosparen varieert afhankelijk van de looptijd van de deposito. De rentetarieven lopen uiteen voor looptijden van 1 tot 4 jaar, voor een 5-jarig deposito tot 10-jarig deposito.
  • Minimale en maximale inleg: Spaarders kunnen beginnen met een minimale inleg van €500. Er is geen vastgestelde maximale inleg, maar het Nederlandse depositogarantiestelsel dekt tot €100.000 per persoon, per bank.
  • Looptijden: Klanten hebben de keuze uit diverse looptijden, variërend van 1 tot 10 jaar. Gedurende deze periode is het spaartegoed niet vrij opneembaar​.
  • Opnamebeperkingen: Het is mogelijk om het geld tussentijds op te nemen, maar hier kunnen kosten aan verbonden zijn. In specifieke gevallen, zoals voor de verduurzaming van een woning, worden geen kosten in rekening gebracht voor het opnemen van het spaargeld​.
  • Duurzaamheid: ASN Bank gebruikt het spaargeld van klanten om te investeren in duurzame projecten. Dit maakt het ASN Depositosparen niet alleen aantrekkelijk voor spaarders die een vaste rente zoeken, maar ook voor diegenen die willen bijdragen aan een betere wereld​​.

Over ASN Sparen

Wanneer je een ASN Depositosparen opent, krijg je automatisch ook een rekening ASN Sparen. Deze rekening dient als een flexibele spaarrekening waarop het spaargeld aan het einde van de looptijd, samen met de opgebouwde rente, wordt gestort. De rekening ASN Sparen biedt een variabele rente.

Speciale voordelen van ASN Depositosparen

  • Flexibiliteit in rente-uitkering: Klanten kunnen kiezen om de rente jaarlijks of maandelijks op hun deposito of op hun ASN Sparen rekening te laten storten. Voor de maandelijkse rente-uitkering geldt een hogere minimuminleg van €5.000.
  • Vrijheid bij opname: Voor duurzame verbeteringen aan de woning kan het spaargeld kosteloos worden opgenomen​​.

ASN Depositosparen biedt dus een combinatie van zekerheid door de vaste rente en flexibiliteit met betrekking tot de rente-uitkering en speciale opnamevoorwaarden. Daarnaast draagt het bij aan de financiering van duurzame projecten, waarmee ASN Bank zich profileert als een bank die niet alleen aan de financiële, maar ook aan de maatschappelijke behoeften van haar klanten denkt.

Veelgestelde vragen

Wat is een spaardeposito?

Een spaardeposito is een spaarproduct waarbij je je geld voor een vaste periode vastzet tegen een vooraf bepaalde rente. Het biedt zekerheid over de rente die je ontvangt gedurende de looptijd.

Hoe open ik een ASN Depositosparen?

Om een ASN Depositosparen te openen, moet je al klant zijn bij ASN Bank of een nieuwe rekening bij hen openen.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd?

Aan het einde van de looptijd wordt het spaartegoed inclusief de opgebouwde rente teruggestort op je ASN Sparen rekening. Je kunt dan beslissen wat je verder met het geld doet.

Is er een mogelijkheid om tussentijds op te nemen?

Ja, maar dit is beperkt en kan kosten met zich meebrengen. Voor specifieke doeleinden, zoals duurzame woningverbeteringen, kan het spaargeld echter kosteloos worden opgenomen.

Valt ASN Depositosparen onder het depositogarantiestelsel?

Ja, spaartegoeden bij ASN Bank, inclusief het geld in ASN Depositosparen, vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel tot een maximum van €100.000 per persoon, per bank.

Wat is het verschil tussen ASN Sparen en ASN Depositosparen?

ASN Sparen is een flexibele spaarrekening met een variabele rente, terwijl ASN Depositosparen een spaarrekening met een vaste looptijd en rente is.

Kan ik de rente van mijn ASN Depositosparen op een andere rekening ontvangen?

Ja, je kunt kiezen om de rente op je ASN Depositosparen te ontvangen of op je ASN Sparen rekening.

Wat zijn de rentetarieven voor ASN Depositosparen?

De rentetarieven variëren afhankelijk van de gekozen looptijd, met tarieven van 2,30% tot 2,75%.

5/5 - (4 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)