Verandering Zweedse depositogarantiestelsel

Bij Raisin is het mogelijk om te sparen bij Zweedse banken, wat een aantrekkelijke optie kan zijn voor diegenen die op zoek zijn naar alternatieven buiten hun eigen land. Dankzij de samenwerking met verschillende Zweedse banken biedt Raisin spaarders de mogelijkheid om te profiteren van de stabiliteit en de gunstige voorwaarden die deze banken bieden. Klanten kunnen eenvoudig een spaarrekening openen en beheren, met de zekerheid van het Zweedse depositogarantiestelsel. Dit stelsel, dat wordt beheerd door “RiksgƤlden”, is onlangs aangepast, wat enkele veranderingen met zich meebrengt voor spaarders die gebruikmaken van de diensten van Zweedse banken via Raisin.

Wijziging Zweedse depositogarantie

Het depositogarantiestelsel van Zweden, beheerd door “RiksgƤlden”, is recentelijk herzien. Bij terugbetaling onder dit stelsel wordt het gegarandeerde bedrag in euro’s overgemaakt naar de Raisin-rekening van de rekeninghouder. De maximale bescherming is vastgesteld op de euro-equivalent van 1.050.000 Zweedse kronen per persoon per bank. Met de huidige wisselkoers komt dit neer op ongeveer 93.000 euro. Raisin hanteert voor spaartegoeden bij Zweedse banken een maximum inleg van 85.000 euro per bank, om te voorkomen dat klanten boven het gegarandeerde bedrag uitkomen.

Op welke Zweedse banken is dit van toepassing?

Deze wijziging is van toepassing op alle partnerbanken die deelnemen aan het Zweedse depositogarantiestelsel, waaronder Collector, HoistSparen (de nieuw toegevoegde partnerbank), Klarna, Nordax en TF Bank.

4.4/5 - (8 stemmen)
Kasper, spaar expert

Plaats een reactie