Groot deel vakantiegeld rechtstreeks naar spaarrekening

Een groot deel van het in mei van dit jaar uitgekeerde vakantiegeld is rechtstreeks naar de spaarrekening gegaan. Dit blijkt uit onderzoek van NU.nl. In mei van dit jaar ging er een bedrag van 7,4 miljard euro naar de spaarrekeningen in ons land. Alleen in het eerste coronajaar was dat meer met een bedrag van 9,4 miljard euro.

Vakantiegeld rechtstreeks naar de spaarrekening

Wat verder uit het onderzoek bleek, is dat het saldo op de lopende rekeningen de laatste twintig jaar niet zo langzaam steeg. In mei van dit jaar was dat slechts een bedrag van 1,2 miljard euro, normaliter gaat het dan om een stijging van 5 miljard euro. De reden dat er massaal geld is overgeboekt naar de spaarrekening heeft onder meer te maken met de rente. Tot voor kort kreeg je amper of zelfs geen rente op het geld op de spaarrekening, nu is dat beduidend meer. Een andere reden is dat geld op een lopende rekening snel en gemakkelijk overgeboekt kan worden.

Veilige spaarrekening

In totaal staat er nu 444 miljard euro op de verschillende spaarrekeningen in ons land. Nu de rente weer wat stijgt, wordt het ook weer wat aantrekkelijker om geld op de spaarrekening te parkeren. Tot voor kort kozen meer en meer mensen voor het openen van een spaardeposito, omdat je dan als jij jouw geld langer vastzet kunt profiteren van een standaard hogere rente. Nog steeds krijg je bij een deposito meer rente; het verschil is echter wel kleiner geworden de laatste maanden van het jaar. En om die reden kiezen toch veel mensen voor de veilige spaarrekening bij de eigen bank.

5/5 - (5 stemmen)
Kasper, spaar expert

Plaats een reactie