Spaarrente ABN AMRO weer boven de 1 procent

De spaarrente van ABN AMRO komt weer boven de 1 procent, en dat vanaf 1 augustus 2023. Om precies te zijn biedt die bank vanaf die datum een rente aan van 1,25 procent op de opneembare spaarrekening. ABN AMRO is de eerste zogenaamde grootbank die boven de 1 procent biedt. De laatste keer dat er meer dan 1 procent rente gegeven werd, was in 2014. Alweer een tijdje geleden dus.

Verwachting is dat andere grootbanken nu snel volgen

Nu ABN AMRO een rente aanbiedt die boven de 1 procent komt, is de verwachting dat ook andere grootbanken zoals ING en de Rabobank dit voorbeeld gaan volgen. Als namelijk één van de grootbanken dit doet, dan bewijst het verleden dat de andere banken snel volgen. Nog steeds kan de 1,25 procent overigens niet tippen aan de rentepercentages die elders aangeboden worden. Bij het Franse Renault Bank bijvoorbeeld, krijg je bijvoorbeeld nu al 2,4 procent rente. Ook Nederlandse banken als Bunq en Yepi Kredi geven ruim 2 procent rente.

Als jij spaargeld over hebt en dat voor ene langere termijn kunt missen ;en wenst te profteren van standaard hogere rentes? Overweeg dan te kiezen voor een deposito. Voor een afgesproken termijn zet jij je geld dan tegen een hoog rentetarief vast. Lees alles over deze manier van sparen op Spaardeposito.nl.

5/5 - (10 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie