Triodos Bank spaardeposito en spaarrekening

Triodos Bank biedt een spaardeposito aan voor spaarders die hun geld voor een vaste periode willen vastzetten tegen een vaste rente. Dit product is geschikt voor zowel particuliere als zakelijke klanten die duurzaam willen sparen. Het Triodos Spaardeposito kenmerkt zich door flexibele looptijden, van enkele maanden tot 10 jaar, en de mogelijkheid om met een minimale inleg van €500 en een maximale inleg van €1.000.000 deel te nemen. Voor inleggen boven €500.000 dient contact opgenomen te worden met Triodos Bank Private Banking​​.

Triodos spaardeposito sparen

Sparen bij Triodos is duurzaam

Een belangrijk aspect van het Triodos Spaardeposito is dat het spaargeld wordt gebruikt voor duurzame investeringen, waardoor spaarders bijdragen aan een positieve verandering op het gebied van schone energie, biodiversiteit en een duurzamere woningmarkt​​. Daarnaast valt het ingelegde geld onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, wat betekent dat spaartegoeden tot €100.000 per persoon, per bank gegarandeerd zijn​​.

Openen van Triodos spaarrekening

Voor het openen van een Triodos Spaardeposito is een Internet Spaarrekening bij Triodos Bank noodzakelijk. Het openen kan eenvoudig via internetbankieren voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers​​. Een spaardeposito kan niet worden verlengd; na afloop van de looptijd wordt het geld inclusief opgebouwde rente automatisch overgeschreven naar een Triodos Internet Spaarrekening of een Triodos Internet Rendement Spaarrekening​​.

Het is belangrijk om te weten dat het opnemen van geld van het spaardeposito voor het einde van de looptijd mogelijk is, maar hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 1,5% over het opgenomen bedrag per resterend jaar, tot een maximum van 10%​​. Opnemen is kosteloos bij overlijden van de rekeninghouder.

Hieronder vindt u een tabel met enkele kernpunten over het Triodos Spaardeposito:

KenmerkBeschrijving
Minimale inleg€500
Maximale inleg€1.000.000
RenteVarieert
Soort renteVaste rente
OpnamebeperkingJa, met kosten bij vervroegde opname
GarantiestelselNederlands depositogarantiestelsel
GarantiebedragTot €100.000
Afsluitkosten€0,00
Jaarlijkse kosten€0,00
Land van herkomstNederland

Veelgestelde vragen

Wat is een Triodos Spaardeposito?

Een Triodos Spaardeposito is een spaarproduct waarbij je geld voor een vaste periode vastzet tegen een vaste rente, met als doel duurzame projecten te financieren.

Hoe open ik een Triodos Spaardeposito?

Voor het openen van een spaardeposito is een Triodos Internet Spaarrekening vereist. Het openen van het deposito kan via internetbankieren.

Wat zijn de looptijden en rentetarieven van het Triodos Spaardeposito?

De looptijden variëren van enkele maanden tot 10 jaar, met verschillende rentetarieven.

Kan ik tussentijds geld opnemen van mijn spaardeposito?

Ja, maar dit is mogelijk met kosten die kunnen oplopen tot 10% van het opgenomen bedrag.

Valt mijn spaargeld onder het depositogarantiestelsel?

Ja, spaargeld bij Triodos Bank valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, tot een bedrag van €100.000 per persoon, per bank.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd van mijn spaardeposito?

Het geld en de opgebouwde rente worden overgemaakt naar een Triodos Internet Spaarrekening of een Triodos Internet Rendement Spaarrekening.

Kan ik een spaardeposito verlengen?

Nee, een spaardeposito kan niet worden verlengd. Je kunt wel een nieuw deposito openen na afloop van de looptijd.

Hoe draagt mijn spaargeld bij aan duurzaamheid?

Triodos Bank gebruikt het spaargeld om te investeren in duurzame projecten op het gebied van schone energie, biodiversiteit en duurzame woningmarkt.

5/5 - (4 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)