BUX Sparen spaardeposito en spaarrekening

BUX Sparen biedt een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar spaarmogelijkheden met een relatief hoge spaarrente. Via de BUX app kunnen gebruikers uit verschillende Europese landen beleggen, maar BUX biedt ook spaarrekeningen aan in samenwerking met ABN AMRO Clearing Bank. Dit betekent dat het spaargeld onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel valt, wat een belangrijk veiligheidsaspect is voor spaarders​​. Er zijn meer beleggersapps en brokers waar je de mogelijkheid hebt om te sparen.

Sparen bij BUX

Rente en voorwaarden

De rente die BUX biedt op spaargeld kan variëren, afhankelijk van het bedrag dat je op je rekening hebt staan. Aangezien BUX een beleggersapp is krijg je rente op je onbelegde vermogen. Belangrijk om te weten is dat BUX zelf geen bankvergunning heeft, maar dat elke klant een rekening krijgt bij ABN Amro Clearing Bank, waardoor het spaargeld beschermd is door het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Voor het aanhouden van een rekening brengt BUX een service fee van €2,99 per maand in rekening.

Wat is een spaardeposito?

Een spaardeposito is een spaarvorm waarbij je geld voor een bepaalde periode vastzet tegen een vaste rente. Je kunt tijdens de looptijd niet bij je geld, wat in ruil zorgt voor een hogere rente dan bij een gewone spaarrekening. Spaardeposito’s bieden vaak de mogelijkheid om de rente jaarlijks of aan het einde van de looptijd te laten uitkeren. Er zijn minimale inlegbedragen vereist, die kunnen variëren van bank tot bank​.

Overwegingen bij een spaardeposito

Bij het kiezen van een spaardeposito zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

  • Rente-uitkering: Veel banken keren de rente jaarlijks uit, maar sommige bieden maandelijkse uitkeringen of pas aan het einde van de looptijd.
  • Minimuminleg: De vereiste minimale inleg kan sterk verschillen, met sommige banken die minimaal €250 vragen, terwijl anderen een hoger minimum hebben.
  • Automatische verlenging: Na de looptijd kan een deposito automatisch worden verlengd tegen de op dat moment geldende voorwaarden, tenzij anders aangegeven door de rekeninghouder.

Veelgestelde vragen over BUX Sparen en spaardeposito’s

Wat is het verschil tussen vrij sparen en een spaardeposito bij BUX?

Bij vrij sparen is je spaargeld altijd beschikbaar zonder voorwaarden, terwijl je bij een spaardeposito je geld voor een bepaalde periode vastzet tegen een vaste rente.

Valt mijn spaargeld bij BUX onder het depositogarantiestelsel?

Ja, omdat elke klant een rekening krijgt bij ABN Amro Clearing Bank, valt het spaargeld onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel.

Wat zijn de kosten voor het aanhouden van een BUX spaarrekening?

BUX brengt een service fee van €2,99 per maand in rekening voor het aanhouden van een spaarrekening.

Kan ik tussentijds bij mijn geld als ik kies voor een spaardeposito?

Nee, bij een spaardeposito staat je geld vast voor de afgesproken periode en is tussentijdse opname meestal niet mogelijk zonder kosten.

Wat is de maximale rente die ik kan krijgen op een BUX spaarrekening?

De maximale rente kan oplopen tot 2,75%, afhankelijk van het bedrag op de rekening.

Hoe kies ik de beste spaardeposito?

Vergelijk de voorwaarden, rentetarieven en overige eigenschappen van verschillende spaardeposito’s bij betrouwbare vergelijkingssites zoals Geld.nl.

Is er een minimumbedrag vereist voor het openen van een spaardeposito bij BUX?

Dit kan variëren, het is aan te raden de specifieke voorwaarden per aanbieder te bekijken voor de exacte vereisten.

Hoe weet ik of mijn spaardeposito automatisch wordt verlengd?

Lees de voorwaarden van je spaardeposito zorgvuldig door of neem contact op met de bank om te weten of en onder welke voorwaarden een automatische verlenging plaatsvindt.

5/5 - (5 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)