Alisa Bank spaardeposito en spaarrekening

Alisa Bank is een een Finse digitale bank. De bank richt zich zowel op particuliere als zakelijke klanten met als doel hun dagelijkse financiën op een eenvoudige en flexibele manier te beheren. Deze bank, biedt een breed scala aan bankdiensten en staat bekend om haar gemakkelijke en efficiënte mobiele en online bankdiensten​​. Voor Nederlandse klanten biedt Alisa Bank via het spaarplatform Raisin een spaarrekening aan met aantrekkelijke voorwaarden. Zo is er geen minimumsaldo vereist, en is het spaargeld tot €100.000 per rekeninghouder gedekt door het Finse depositogarantiestelsel​​​.

Belangrijke om te weten over Alisa Bank sparen

alisa bank finland spaarrekening
  • Spaarrekening: Biedt een gratis spaarrekening met een hoge variabele rente. Klanten kunnen tot een maximum van €100.000 inleggen, en het spaargeld is vrij opneembaar​​. Op dit moment biedt Alisa Bank via Raisin nog geen spaardeposito aan.
  • Depositogarantiestelsel: Spaartegoeden zijn tot €100.000 per rekeninghouder per bank gedekt door het Finse depositogarantiestelsel, wat betekent dat spaarders beschermd zijn in het onwaarschijnlijke geval dat de bank failliet gaat​​.
  • Digitale Bank: Alisa Bank legt de nadruk op het bieden van gemakkelijke en toegankelijke digitale bankdiensten voor zowel particuliere als zakelijke klanten​​. Nederlandse klanten kunnen zaken doen via Raisin.

Financiële prestaties van Alisa Bank: is de bank betrouwbaar?

In 2023 rapporteerde Alisa Bank een positief resultaat voor belastingen van €0,3 miljoen. Ondanks een uitdagend economisch klimaat en een strikter kredietbeleid in de tweede helft van het jaar, groeide de depositobasis met 11% en de kredietbasis met 2%​​. De bank heeft een sterke focus op operationele efficiëntie en klanttevredenheid met een Net Promoter Score van 45 en topbeoordelingen in app store reviews​​.

Dit wil de bank bereiken met haar diensten en spaarrekening

alisa bank sparen raisin

Alisa Bank streeft ernaar de meest soepele bankervaring voor haar klanten te bieden. Hoewel de bank momenteel vooral op de Finse markt gericht is, heeft ze plannen voor internationale uitbreiding​​. Door haar sterke focus op digitale diensten en een commitment aan klanttevredenheid, is Alisa Bank goed gepositioneerd voor groei in zowel binnen- als buitenland. Het is dus slim om de spaarrente van Alisa Bank in de gaten te houden.

Veelgestelde vragen:

Wat is het maximale saldo voor de Alisa Bank spaarrekening?

Het maximale saldo is €100.000.

Is er een minimumsaldo vereist voor de Alisa Bank spaarrekening?

Nee, er is geen minimumsaldo vereist.

Hoeveel rente biedt de Alisa Bank spaarrekening?

De spaarrekening biedt een variabele rente aan. Kijk hier naar de actuele spaarrente​.

Zijn mijn spaargelden veilig bij Alisa Bank?

Ja, spaartegoeden zijn tot €100.000 gedekt door het Finse depositogarantiestelsel​.

Kan ik op elk moment geld opnemen van mijn Alisa Bank spaarrekening?

Ja, het geld op de spaarrekening is vrij opneembaar​.

Hoe kan ik een spaarrekening openen bij Alisa Bank?

Nederlandse klanten kunnen een spaarrekening openen via het spaarplatform Raisin​.

Biedt Alisa Bank ook leningen aan?

Ja, Alisa Bank biedt zowel persoonlijke als zakelijke leningen aan.

In welke landen is Alisa Bank actief?

Alisa Bank is voornamelijk actief in Finland, maar heeft plannen voor internationale uitbreiding​. Via Raisin is het internationaal aan het groeien.

5/5 - (3 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)