Aareal spaardeposito en spaarrekening

Aareal Bank biedt Nederlandse spaarders de mogelijkheid om via het platform van Raisin een spaardeposito te openen. Dit spaardeposito komt met een reeks van aantrekkelijke kenmerken voor diegenen die op zoek zijn naar een veilige manier om hun geld voor een langere termijn vast te zetten tegen een vaste rente.

of open gratis een rekening

Aareal Spaardeposito spaarrekening

Over Aareal Bank

Aareal Bank is een prominente internationale aanbieder van financiële oplossingen en diensten. Ze richten zich vooral op de vastgoedsector. De bank heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1923 en biedt een breed scala aan diensten, waaronder vastgoedfinanciering in meer dan 20 landen. Het bedrijf staat onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank, wat de stabiliteit en betrouwbaarheid verder onderstreept​.

Sparen bij Aareal

Het Aareal spaardeposito, aangeboden via Raisin, heeft de volgende kenmerken:

  • Rente: Varieert en is afhankelijk van de looptijd van het deposito​​.
  • Looptijden: Klanten hebben de keuze uit verschillende looptijden, variërend van 2 tot 5 jaar.
  • Minimale en maximale inleg: €1.000 tot €100.000​.
  • Opnamebeperkingen: Het spaargeld is niet vrij opneembaar voor de einddatum, waardoor dit een goede optie is voor wie zijn spaargeld voor een langere tijd wil vastzetten.
  • Kosten: Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het openen of beheren van het deposito​.
  • Garantiestelsel: Het spaargeld valt onder het Duitse depositogarantiestelsel, wat betekent dat spaartegoeden tot €100.000 per persoon, per bank verzekerd zijn​.

Spaarrekening of depositorekening bij Aareal?

Voordat je een spaardeposito opent, is het belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen, vooral met betrekking tot de opnamebeperkingen en de garantie onder het depositogarantiestelsel. De keuze voor een spaardeposito moet passen binnen je algehele financiële planning en doelstellingen.

“Het kiezen van een spaardeposito is een uitstekende manier om rendement op je spaargeld te verkrijgen met een beperkt risico, mits je het geld voor de afgesproken periode kunt missen,” zegt Kasper de Wijs, financieel expert.

Veelgestelde Vragen

Wat is een spaardeposito?

Een spaardeposito is een spaarrekening waarop je geld voor een vooraf bepaalde periode vastzet tegen een vaste rente.

Is mijn geld veilig bij Aareal Bank?

Ja, spaargeld bij Aareal Bank valt onder het Duitse depositogarantiestelsel, dat spaartegoeden tot €100.000 per rekeninghouder per bank dekt.

Kan ik mijn geld opnemen voordat de termijn is verstreken?

Nee, het spaardeposito kent opnamebeperkingen. Dat betekent dat je het geld niet kunt opnemen voordat de termijn is afgelopen zonder eventuele sancties.

Hoe kan ik een spaardeposito bij Aareal Bank openen?

Nederlandse klanten kunnen een spaardeposito bij Aareal Bank openen via het platform van Raisin, met een geldige Nederlandse tegenrekening.

Welke documenten heb ik nodig om een spaardeposito te openen?

Voor het openen van een spaardeposito zijn meestal identificatiegegevens nodig, zoals een paspoort of ID-kaart, en soms ook bewijs van adres.

Hoe wordt de rente uitbetaald?

De rente wordt aan het einde van de looptijd uitbetaald, of bijgeschreven op het deposito of een tegenrekening.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd?

Aan het einde van de looptijd kun je het deposito verlengen, het geld opnemen of opnieuw investeren in een ander financieel product.

Zijn er kosten verbonden aan het openen van een spaardeposito bij Aareal Bank?

Nee, er worden geen afsluit- of jaarlijkse kosten in rekening gebracht voor het spaardeposito bij Aareal Bank.

5/5 - (3 stemmen)
Kasper, spaar expert
Laatste berichten van Kasper, spaar expert (alles zien)